به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش پیوست، طبق این مصوبه منطقه بین‌المللی نوآوری ایران، پارک فناوری پردیس و فازهای توسعه‌ آن و شرکت مسکونی نخبگانی که دامنه، تعریف و اختیارات آنها در چارچوب قوانین و مقررات توسعه هیات امنای پارک تعیین می‌شود، در نظر گرفته شده است.

در اصل در تصویب‌نامه هیات وزیران بر رفع فیلتر اینترنت و دسترسی به اینترنت پرسرعت برای شرکت‌های فعال در حوزه پارک فناوری پردیس تاکید شده است.

این مصوبه در شرایطی ابلاغ شده است که ابلاغ بسیاری از مصوبه‌ها به دلیل تغییر دولت متوقف شده است. هم‌اکنون لایحه حفاظت از داده‌های شخصی نیز در دولت به تصویب رسیده اما به دلیل تغییر دولت و همچنین به دلیل اطلاع از نظر رئیس‌جمهوری آتی کشور امضای رسمی آن و ارسال آن به مجلس صورت نگرفته است.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موظف شده است تا این منطقه را به قطب فناوری‌های پیشرفته، با اولویت سلامت، فناوری اطلاعات وارتباطات، ریز الکترونیک، هوش مصنوعی، انرژی‌های تجدید پذیر و مالی تبدیل کند.

این مصوبه روی پارک علم و فناوری پردیس متمرکز است و هیچ اشاره‌ای به اختصاص این امکانات به سایر پارک‌های فناوری مستقر در سایر استان‌ها ندارد.

طبق این مصوبه وزارت امور خارجه و سازمان سرمایه‌گذاری‌ و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران باید با همکاری پارک، نسبت به جذب یا همکاری کارآفرینان و متخصصان ایرانی غیرمقیم و سرمایه‌گذاران خارجی برای سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری با اولویت در منطقه نوآوری اقدام کنند و وزارت صمت نیز باید مشوق‌های لازم برای فعالیت در این منطقه را فراهم کند.

در این مصوبه تقریبا تمامی وزارتخانه‌ها اعم از وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت کشور، سازمان اوقاف و صدا و سیما موظف شده‌اند تا با معاونت علمی ریاست‌جمهوری برای پیشتیبانی از این منطقه اقدام کنند. همچنین بانک مرکزی و گمرک نیز باید در جهت تامین مالی خارجی این منطقه و تامین ارز ورادات اقدامات و ترخیص تجهیزات مورد نیاز واحدهای فناور مستقر در پارک و رفع تعهدارزی واردکننده اقدام کنند.

واحدهای فعال در این منطقه از معافیت‌های تامین اجتماعی و مالیاتی نیز طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته در این مصوبه برخوردار خواهند شد و تعرفه انرژی مصرفی آنان نیز ارزان‌تر از سایر مناطق پیش‌بینی شده است. همچنین وزارتخانه‌های نیرو و نفت باید پارک فناوری پردیس را از اعمال هرگونه خاموشی برنامه‌ریزی شده در زمان اوج مصرف شبکه برق و قطعی آب و گاز معاف کنند.

همچنین دولت، معاونت عملی را موظف کرده است به منظور بهبود و توسعه فعالیت کسب و کارهای نوپا و نوآور و ساماندهی و رونق زیست بوم فناوری و نوآوری، نسبت به توسعه فضاهای کاراشتراکی و شتاب‌دهنده‌های نوآوری در منطقه و کشور از طریق شتاب‌دهی نوآوری پارک اقدام کند.

طی سال‌های گذشته همواره دولت سعی کرده است با اختصاص امکانات ویژه به برخی از مناطق ویژه اقتصادی یا بین‌المللی شرکت‌های فناور را تشویق به فعالیت در آن منطقه کند اما در نهایت این امکانات موجب شده تا شرکت‌ها علاوه بر اینکه در مرکز استان فعالیت می‌کنند برای اینکه بتوانند از این مزیت‌ها استفاده کنند دفتری نیز در پارک ایجاد می‌کنند.

طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته در این مصوبه معاونت علمی باید با همکاری پارک ، ضمن ایجاد تالار معاملات فناوری کشور در منطقه و ساماندهی کارگزارن تجارت فناوری، سازوکار تبادل فناوری و بازاریابی فروش محصولات دانش‌بنیان را از طریق شبکه فن‌بازار ملی ایرن در سطح ملی و بین‌المللی تسهیل کند.

تمامی دستگاه‌هایی که به نوعی ارائه دهنده خدمت به شرکت‌های مختلف و فناور محور هستند مانند سازمان امور مالیاتی، بیمه مرکزی، سازمان توسعه تجارت، سازمان غذا و دارو، سازمان ثبت و غیره باید میز خدمت در این پارک مستقر کنند.

وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور نیز موظف شده‌اند در چارچوب قوانین و مقررات نسبت به صدور مجوزها و امکانات لازم و جانمایی و اختصاص حداکثری اراضی توسعه منطقه با اولویت واگذاری مانده اراضی ملی به پارک و ایجاد شهرک مسکونی نخبگانی واقع در اراضی طاهر آباد تا پایان سال ۱۴۰۳ اقدام کند و وزارت کشور نیز باید حمل و نقل عمومی را در آن منطقه گسترش دهد.

هر چند در این مصوبه از اینترنت طبقاتی تا معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های فعال در پارک فناوری پردیس در نظر گرفته شده است اما مشخص نیست چرا این امکانات نباید در اختیار شرکت‌هایی که در کل کشور فعالیت می‌کنند قرار گیرد.

۲۲۷۲۲۷

No comment

دیدگاهتان را بنویسید